Niezależne Forum o Wojsku zniknęła strona

Niezależne Forum o Wojsku zniknęła strona

tak na marginesie, to jest jednym z powodow dla ktorych nfow zdechlo, i widac powielanie tych samych schematow jest dosc popularne i bedzie mialo ten sam efekt jak na SP nfow.pl

Ale wracajac do konkretow. Bardzo lubilem forum, w koncu bylem tam od 2004, ale reaktywacja w takim samym lub podobnym formacie to chyba mzonka... jest 2025.
Forum padalo juz od lat, naturalnym torem rzeczy. Dosc trudno mi sie wypowiedziec dokladnie w ktorym momencie, bo od kiedy Gecko technicznie zbanowal mnie jakies 2 lata temu (konto zostalo, ale wszystkie posty usuniete i brak dostepu do wielu tematow) raczej moja stopa tam stawala raz na pare miesiecy. Ale nie bede nudzil historia o sobie.

Forum padlo, gdy przestali sie na nim udzielac ci, ktorzy mieli praktyczna wiedze i doswiadczenie, oraz historie, ktorymi mogli sie podzielic, Pamietacie Szturmana? to on mowil o sluzbie i braku sprzetu w Afganie. No i oczywiscie ci, co wiedze mieli jedynie teoretyczna i pisali czasami takie glupoty, ze smiech na sali, ale to dobrze dzialalo na dynamike forum. Remov, forumowy narcyz i cham, w zyciu prywatnym i profesjonalnym calkiem przyjemny gosciu 😀. Gdy jego wyskoki i styl na nfow zostaly zauwazone w firmie, zniknal 😀😀. Osobiscie, moim ulubionym byl michqq, ktory zawsze pisal z sensem, choc munduru chyba nigdy nie mial na sobie.

Forum padlo, gdy z formuly forum, gdzie kazdy mogl powiedziec co mysli, zamienilo sie w tube jedynej slusznej ideologii i jedynego slusznego myslenia, a kazdy, kto nie wpisywal sie w modlitwe do tryzuba i od razu byl, slusznie lub nie, wyzywany od onuc i zlosliwie banowany. Dziwne ze jakiekolwiek wyzwiska kierowane w druga strone byly nie tylko tolerowane, ale nawet aprobowane i nagradzane 😀

Forum padlo, gdzy mody i admini pomieszali swoje pozycje i mysleli ze sa policjantami i forumowymi kapo. Gdzie zamiast dyskusji byla decyzja.

Forum padlo, gdy zaczeto zamykac lub ograniczac tematy, gdy wpisy byly "moderowane" "wpis czeka na aprobate moda", co tylko rozwalalo dynamike czytania i stopowalo interakcje

Forum padlo, gdy nikt nie mial czasu, kasy ani ochoty odswiezyc technologii. To dosc zrozumiale, i nie mozna nikogo winic.

Ale forum padlo tak naprawde, bo ludziska przestali sie na nim udzielac... z powodow powyzej. A bez nowych wpisow, dyskusji, tematow itd, nie mialo prawa przetrwac.

Dobra, koncze te wywody. Wszystkiego najlepszego, jesli komus sie uda wskrzesic trupa. Wedle mojej opinii, lepiej pomyslec o tych dobrych stronach starego nfow i pozwolic mu odplynac w internetowy niebyt.